Известие

Collapse
No announcement yet.

Питане за продажба ???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщение
    Абе пичове, какви Технотест-ове, какви 5 лева? Колегата не продава Ролс Ройс, който може да си смени собственика 10-ина пъти. На колата, която продава колегата всеки ден и е подарен, както се казва. Не се филмирайте толкоз. Отива колегата при нотариус, изповядва сделката, кеши, стискат си ръцете и толкоз. После купувачът може и да не стигне до препродажба, това е Алфа Ромео все пак!
    Конкретно аз не се филмирам, защото това ми се случи миналата година, и това е реалната ситуация. Ако си продаде колата в неговата област и следващия не я препродава ще си мине с нотариус, но ако дойде да я купи някой извън областта и я закара в КАТ се стига до технотеста и т.н и т.н
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD 16V
    DUCATI Monster
    Alfa Romeo 156 2.0 TS 16V-EX

Comment

Абе пичове, какви Технотест-ове, какви 5 лева? Колегата не продава Ролс Ройс, който може да си смени собственика 10-ина пъти. На колата, която продава колегата всеки ден и е подарен, както се казва. Не се филмирайте толкоз. Отива колегата при нотариус, изповядва сделката, кеши, стискат си ръцете и толкоз. После купувачът може и да не стигне до препродажба, това е Алфа Ромео все пак!
      Защо мислиш че за държавните институции има разлика дали е Трабант или Ролс Ройс? Те си гледат буквата на закона и ако си сгафил те мачкат
      Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
      Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
      Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Мисля, че когато се купува двигател трябва да има нотариално заверен договор или фактура, иначе е незаконен.
        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от d3v1l Покажи съобщение
          Конкретно аз не се филмирам, защото това ми се случи миналата година, и това е реалната ситуация. Ако си продаде колата в неговата област и следващия не я препродава ще си мине с нотариус, но ако дойде да я купи някой извън областта и я закара в КАТ се стига до технотеста и т.н и т.н
          Същата работа,обиколиха ме все едно съм рецидевист.Служената бележка даже не я и погледнаха после.Добре че не дадох да ми свалят старите номера,трябваше да ходя с такси от Кат до летището и обратно
          Lancia Lybra 2,4jtd 10V 103kw++

Comment

Имам единствено бележка от доставката (еконт) нямам друг документ
            sigpicAlfa Romeo 156 2.0 t.s. 155 hp

Comment

1

колега писах ти на лично

Comment

Благодаря

Благодаря

Comment

А бе съветвате го момчето с пълни глупости.....

---------- Post added at 22:03 ---------- Previous post was at 22:01 ----------

Е, предполага се, че купувачът ще е наясно с интервенцията. Освен това купува кола, за която плаща данък за 1.6, а кара 2.0 .
                  недай си боже да стане с тая кола тежко ПТП....и да попадне в следствието...знаеш ли какво става...?

---------- Post added at 22:04 ---------- Previous post was at 22:03 ----------

Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
                  Другия вариант е да изтъркаш номера от блока...
                  Трябва и да се пренабие с този от талона....май това го пропускаш....)

---------- Post added at 22:06 ---------- Previous post was at 22:04 ----------

Технотест-а е 210 лв. с ДДС.
                  ))...технотест вече няма...фирмата е друга и много по прицизна....

---------- Post added at 22:09 ---------- Previous post was at 22:06 ----------

Първоначално публикувано от d3v1l Покажи съобщение
                  Ако се окаже, че мотора е от кола обявена за издирване....се стига и по далеч...
                  По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                  https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                    Мисля, че когато се купува двигател трябва да има нотариално заверен договор или фактура, иначе е незаконен.
                    Договора ако колата е бракувана в КАТ от частно лице не трябва да е нотариално заверен, пише се от собственика към купувача свободен текст и се прилага копие от талона, но двигателя трябва да е идентичен със стария да кажем и да отговаря по код на мотора за да не се минава Декра. В общи линии нотариус не е нужен при покупко-продажба на двигател но си трябват набор от документи и задължително КАТ.

Иначе по-горе Боби е обяснил каква схема става ако не се узакони мотора. Има и частни случай в които е упоменато, че двигателя е без номер, и такива собственици могат да си менкат двигатели и да си търкат номера на воля.
                    Fiat Punto 1.4GT 1996
                    Hyundai Tucson 2.0 2007
                    Renault Clio 1.5 2019

Comment

Хайде бе, нямало Технотест... Я малко да си свериш часовника и да не пишеш глупости:

http://www.technotest.bg/bg/company.html
                      Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                      Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                      Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                      Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Хайде бе, нямало Технотест... Я малко да си свериш часовника и да не пишеш глупости:

намира се в гара Искър, близо до кръговото под Брюкселско шосе с/у ТНТ май беше

Comment

М ....да за часовника си прав, но за глупостите не....защото преди време функциите му бяха дадени на немската ADAC.....и сега като посна сайта им разбрах, че от две години насам пак е в играта:

октомври 2014
                          ТЕХНОТЕСТ е нотифициран като техническа служба категори А към Европейския съюз по Директиви 2007/46/ЕО и 2002/24/ЕО.
                          Та сумати време бяха нелегитимни...но както и да е...
                          Мерси за инфото....

---------- Post added at 19:55 ---------- Previous post was at 19:54 ----------

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
                          намира се в гара Искър, близо до кръговото под Брюкселско шосе с/у ТНТ май беше
                          ))...има ли нещо дет не знаеш...?
                          Last edited by Бобби; d.m.y г., 21:58.
                          По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                          https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщение
                            Като сравних номера на двг от eper с този дето са вписали скапаняците от кат и се оказа, че са объркали 1 или 2 цифри, нещо от рода на 3-ка с 9-ка или 6-ца с 8-ца, понеже не беше кристално зачистен. Бахти некадърните тупани, честно, по време на "техническия преглед" не провериха дори дали ми светят фаровете и пак успяха да оклепат нещо. Да си прави сметката който минава през "процедурата", да не се окаже после със "сменен" несменен двигател.
                            Колега ти си направо цвете.При мен на дизеловата 145-ца в талона вместо дизел са написали бензин.Питай ме аз как ще я продам.Дали ще ме пратят на технотес?
                            Alfa Romeo156 1.8T.Spark SportPacket
                            Ducati ST2

Comment

Мотора мърка като коте а след 3000 об. Става зверо и е доста пъргав без дори да се зачудва прекъсва и т.н.т , но сигорно ще я разпрофам на части.... колкото и да ми е мъчно защото знам какво съм вложил в самата кола защото не е само парите които се дават а в алфа ромео а самия автомобил има нещо което те кара да се влюбиш в нея

Comment

Да, но купувача ако е от друго населено място трябва да смени номерата, а за нови номера се минава на канал за сверка на номер на рама(шаси) и на двигател. Тогава му заключват колата докато се изясни дали въпросния мотор не се издирва (знаем нашата система колко е флегматична) и когато се установи, че този мотор не се издирва можеш с почерпка да си регистрираш колата с новия двигател без документи.

Comment

Working...
                                X